fredag 22 februari 2013

Crock Pot Chicken Tikka Masala

Jag har testat att göra Chicken Tikka Masala i vår Crock Pot och det blev faktiskt väldigt lyckat!
Jag ska försöka laga mer mat i pottan eftersom det är ett tidsbesparande och bekvämt sätt att laga mat på.

Det ursprungliga receptet hittade jag på bloggen smells-like-home.com men sen har jag gjort några små ändringar, t ex lagt till lite extra sås eftersom maken älskar såser.


Ingredienser till Chicken Tikka Masala

Ingredienser del 1 - kyckling med röra:
  • ca 500 gram kycklingfilé
  • 1 msk koriander
  • 1 msk spiskummin
  • 1 tsk salt
  • 1  burk turkisk yoghurt (500 gram)
  • 1 st röd pepparfrukt

Skär kycklingfilén i mindre bitar. Rör ihop en kryddblandning av koriander, spiskummin och salt som du strör över kycklingbitarna. Rör sedan i yoghurten och blanda ordentligt i Crock Poten. Dela sedan den röda pepparfrukten, ta bort innehållet och alla frön, finhacka pepparfrukten och fördela den ovanpå kycklingröran i pottan.


Här ligger kyckingen med röra i pottan


Ingredienser del 2 - såsen:
  • 4 msk smör
  • 1 st stor skalad och hackad gul lök
  • 6 st pressade vitlöksklyftor
  • 1 msk salt
  • 3 msk Garam Masala krydda
  • en bit färsk ingefära, skalad och riven
  • 9,6 dl krossade tomater på burk
  • 1 msk strösocker
  • 2-3 msk vispgrädde, obs! ska inte hällas i förrän i slutet av tillagningen!

Sedan gör man såsen genom att smälta 4 msk smör i en traktörpanna, lägg i den hackade gula löken , 6 st pressade vitlöksklyftor och salt. Koka ihop och rör runt med en slev. När löken har fått fin färg så rör man i den skalade och rivna ingefäran samt Garam Masala-kryddan och låter det hela få en härlig doft, ca en minut, innan man till sist tillsätter krossade tomater och strösocker. Låt koka under tiden du rör i traktörpannan. Häll sedan i såsen ovanpå kycklingröran i din crock pot.

Såsen hälld ovanpå kycklingröran

Sedan är det bara att låta det hela koka i pottan på låg värme i ca 5-6 timmar eller tills man ser att kycklingen är helt klar. När det är ca 10 minuters tillagningstid kvar häller man i 2-3 msk vispgrädde och rör runt ordentligt så att hela maträtten får samma färg. Därefter sätter man på locket och låter det koka i ca 10 minuter till.



Färdigt att serveras


Serveras ihop med ris och Naanbröd. Helst med lite färsk koriander över rätten också men det hade vi tyvärr inte i vår affär så därför ser maträtten lite tråkig ut då jag inte hade några grönsaker hemma att piffa upp det hela med men det var himla gott ändå.

 Detta är en rätt som vi definitivt kommer att tillaga igen.
Maken gav den 9 poäng av 10 och jag kan inte annat än hålla med, detta recept åker in i vår receptpärm.


Kram
Linn

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar